Лекар е стрелял с пушка по три деца в Шумен

15.Януари.2016 /Петък/ 15:04:08, 855 прочитания, 0 коментара
Автор: 6ТВ

Инцидентът е станал вчера около 21.30 часа. Красимира Чепишева разказа в социалната мрежа, че чула гръм, а след минути вкъщи влязъл синът й, който се прибирал от тренировки по карате в салона на Математическа гимназия.

Детето било обляно в сълзи, но успяло да обясни, че по него и още две деца е стреляно с пушка от човек от съседния блок.

Родителите подали веднага сигнал към 112 и полицията се отзовала.




Източник: 6ТВ




Шумен:
03.Март.2016 /Четвъртък/ 10:54:36
Източник: 6ТВ
Още
Шумен:
14.Ноември.2013 /Четвъртък/ 13:29:01
Източник: 6ТВ
Още
Шумен:
06.Септември.2013 /Петък/ 09:21:20
Източник: 6ТВ

Повече от 20 години след началото на прехода май само едно непреходно нещо остана в родината ни и това е домашната консерва. 

Макар и приготвянето на зимнина да се смята за най-популярно сред възрастните хора и сред хората извън големите градове, това съвсем не означава, че останалата част от населението се лишава от домашните консерви.  Най-често споменаваната причина за това българите да приготвят консервирани храни е, че така се спестяват средства, но напоследък не е точно така, а и немалка част от българите го правят заради вкуса на домашните компоти и туршии.


„Домашно приготвената лютеница е истинска лютеница, знаеш какво си слагал и ти е по-вкусно. То  не е по-евтина от купешката, ама  сметката излиза, ако човек си има градинка.„

Въпреки че  разнообразието от  хранителни продукти на българския пазар се увеличава  дори през зимата българинът си държи на традицията сам да си приготвя зимнина. 


„Ако човек има зимнина в мазето си, е по-спокоен, че криво-ляво ще изкара до пролетта, пък тя като дойде е по-лесно. ” 

Истината е, че майсторското приготвяне на домашна лютеница е много трудоемко. Отнема много време и по тази причина Кремена Желязкова само си спомня за вкуса на бабината ѝ домашна лютеница.

 “Съжалявам, че моите деца не знаят вкуса на топлата лютеница. Спомням си как с брат ми чакахме с нетърпение, с  по един голям комат хляб в ръка баба да напълни бурканите и ние да „оближем„ каквото е останало по тавата.”

Навярно голяма част от българите ще продължат да правят домашни консерви, защото са много вкусни, а и, защото приготвянето на зимнина ни връща към традициите ни и спомените за бабините манджи.

 

Още
Шумен:
11.Септември.2017 /Понеделник/ 18:18:28
Източник: 6ТВ

На завършилото в Македония европейско първенство по кик бокс за юноши и кадети петимата състезатели на „Шуменска крепост” и „Авитохол” /Нови пазар/ спечелиха пет медала. При участието на 1600 бойци от 37 държави.

Сребърни медали спечелиха бойците на клуб „Шуменска крепост” Полина Галинова – К1 девойки младша +60 кг и Виктор Иванов – К1 юноши младша 54 кг. Със сребро се върна и състезателят на „Авитохол” /Нови пазар/ Радослав Радков - фул контакт юноши младша +81 кг.

Бронзови медали взеха другите двама представители на „Шуменска крепост”: Димитър Стоянов – лоу кик юноши старша 63,5 кг и Никола Николов – лоу кик юноши старша 71 кг.

Още